Isuzu brengt nieuwe D-Max op de markt

Isuzu D-Max
Van Isuzu horen we doorgaans niet veel, maar we weten wel dat ze bedrijfswagens maken. Zo komt het Japanse merk nu met een nieuwe D-Max.

Van de vorige generaties van de D-Max zijn er maar liefst twee miljoen verkocht. Deze nieuwe versie van de pick-up is voorzien van een 2,5-liter dieselmotor, waaraan twee turbo's gekoppeld zijn, die 163 pk en 400 Nm koppel levert en voldoet aan de Euro5 norm. Zo verstookt de Isuzu gemiddeld 7,4 liter brandstof op 100 kilometer, wat een CO2-uitstoot van 194 gram per kilometer betekent. Er is keuze uit een handgeschakelde zesbak of een vijftrapsautomaat. De auto heeft een maximaal trekgewicht van 3.000 kilogram.

Deze Isuzu komt er in ons land in drie carrosserievarianten: een single cab, een extended cab met 'side panel access' portieren en een double cab. De carrosserie van de auto is 42 procent stijver dan z'n voorganger, waardoor het weggedrag volgens het automerk flink verbeterd is. Daarbij zijn er de nodige elektronische hulpmiddelen aanwezig, namelijk ESC, TCS en ABS.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.