PRIMEUR! Dít is de Citroën C4

Citroën C4
Citroën C4Citroën C4Citroën C4Citroën C4Citroën C4Citroën C4Citroën C4
Op de komende Salon van Parijs zal Citroën de opvolger van de Xsara onthullen. De nieuwe C4 zal meteen verschijnen in twee gedaantes: berline en coupé.
Op de komende Salon van Parijs zal Citroën de opvolger van de Xsara onthullen. De nieuwe C4 zal meteen verschijnen in twee gedaantes: berline en coupé.

De wat kleurloze Xsara wordt vervangen door een auto met een opvallend frisse styling. De 5-deurs berline en 3-deurs coupé hebben bovendien een iets van elkaar afwijkende achterzijde. De 5-deurs heeft een bol aflopende achterzijde, terwijl en 3-deurs een achterkant met scherpe hoeken kent. De C4 ziet er niet alleen gestroomlijnd uit, hij is het ook met een Cw-waarde van 0,28.
Aan de binnenzijde vinden we ook een noviteit. Het stuurwiel draait om een vaste kern, waarop de belangrijkste bedieningsorganen zijn aangebracht. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal uitgevoerd en bevind zich in het midden van het dashboard. De display is doorschijnend, het contrast wordt voortdurend geoptimaliseerd aan de lichtomstandigheden, zodat het altijd goed afleesbaar is. De aanwezige luchtverfrisser moet onfrisse luchtjes buiten de deur houden. Citroën doet een poging het windgeruis terug te brengen door montage van speciale aerodynamische buitenspiegels en het gebruik van gelamineerde zijruiten.
De C4 is verder voorzien van enkele opmerkelijke veiligheidsvoorzieningen. Het Lane Departure Warning System waarschuwt de bestuurder wanneer hij een doorgetrokken of onderbroken lijn passeert zonder de richtingaanwijzer te gebruiken. De waarschuwing wordt overgebracht in de vorm van een trilling in de stoel aan de kant waarheen de auto uitwijkt. De dubbele meedraaiende Xenon koplampen zijn eveneens nieuw in dit segment. Bovendien heeft de C4 een snelheidsbegrenzer en een bandenspanningssensor aan boord.
Vanaf de introductie is de C4 leverbaar met vijf benzinemotoren en drie dieselmotoren. Het benzinegamma loopt van de 14i 16V met 90 pk tot een 2.0i 16V met 180 pk. De drie HDi-dieselmotoren leveren vermogens van 92 pk tot 138 pk.

PRIVATE LEASE Citroën C4

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 513
 
Alphabet
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel Pack (5D/CVT)
€ 659
 

Gerelateerde forumtopics