Prijsverhogingen dragen bij aan groei PSA

Omzet stijgt

AutoWeek 8 Magazine PSA GM logo overname
PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste kwartaal op jaarbasis een hogere omzet geboekt. Dat kwam onder meer door prijsverhogingen die de autobouwer doorvoerde. Ook werden meer auto-onderdelen verkocht, zo bleek woensdag uit een handelsbericht van het Franse concern.

PSA Peugeot Citroën realiseerde een omzet van 13,6 miljard euro, bijna 5 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De opbrengsten uit de autoverkopen groeiden met 2,5 procent. Onderdelendivisie Faurecia rapporteerde een groei van meer dan 9 procent.

De onderneming gaf vorige week al aan dat het 729.400 auto's leverde in het eerste kwartaal. Dat kwam neer op een groei van meer dan 4 procent, aangejaagd door verkopen in het Midden-Oosten en Afrika. Ook een terugkeer naar Iran deed een duit in het zakje. Eerder dit jaar werd bekend dat PSA Peugeot Citroën het Duitse Opel en zijn Britse zustermerkt Vauxhall overneemt.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.