Porsche stoomt oude Cayenne klaar voor avontuur

Porsche Cayenne
Porsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche CayennePorsche Cayenne

Porsche heeft een reeks Cayennes van de eerste generatie onder handen genomen. De eerste SUV van Porsche is daarmee klaar voor het ruigere werk, ter ere van het twintigjarig bestaan van de Cayenne.

Het is alweer twintig jaar geleden dat Porsche begon met de productie van misschien wel het  controversieelste model uit zijn geschiedenis; de Cayenne. De eerste Porsche Cayenne werd met behoorlijk gemengde gevoelens ontvangen, maar het bleek een gouden greep. Meer nog dan de ook al niet onomstreden 996, die enkele jaren eerder verscheen, kon Porsche dankzij de SUV het hoofd boven water  houden. Om te vieren dat de Cayenne alweer twintig jaar bestaat, hijst Porsche nu een aantal oer-Cayennes in een avontuurlijker jasje.

Samen met Porsches lokale afdelingen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn de auto's grondig aangepakt. Om te beginnen zijn ze allemaal van top tot teen nagekeken en waar nodig gerestaureerd. Volgens Porsche volgens dezelfde criteria waaraan zogenoemde 'Porsche Approved'-occasions onderhevig zijn. Je mag er dus van uitgaan dat deze Cayennes er wel weer even tegenaan kunnen. Ook in ruig terrein, want Porsche heeft ze allemaal flink hoger op de poten gezet, van nieuwe wielen met dik offroadrubber voorzien. Verder zijn er skidplates en extra sterke sleepogen toegevoegd. Daarnaast hebben ze allemaal een dakrek gekregen. Eén exemplaar draagt Porsches nieuwe daktent en een andere Cayenne heeft een batterij extra lampen op de neus hangen. Een speciale kleurstelling, voor elk exemplaar een andere, maakt het af.

Het is niet enkel schone schijn, de auto's hebben al een offroadavontuur achter de rug in bergachtig woestijngebied nabij Dubai. De Cayennes zijn komend weekend bij het Porsche-festival in Dubai beschikbaar voor bezoekers om ermee het ruige terrein in te gaan. Onder begeleiding, uiteraard, want Porsche houdt ze wel graag heel.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.