Porsche breidt aanbod Panamera uit

Lange wielbasis én benzine-'instapper'

Porsche Panamera Executive
Porsche Panamera ExecutivePorsche Panamera ExecutivePorsche Panamera ExecutivePorsche Panamera ExecutivePorsche Panamera Executive
Porsche heeft een aantal nieuwe uitvoeringen van de Panamera op stapel staan. Het belangrijkste nieuws is de Executive-variant, die een aanmerkelijk langere wielbasis heeft.

Net als het vorige model wordt ook de nieuwe Panamera leverbaar met een langere wielbasis. Ook voor mensen met een chauffeur wil de Porsche dus een alternatief voor 7-serie- en S-klasse-kopers zijn. De Executive is 15 centimeter langer dan de reguliere Panamera. De ruimte die dat oplevert, komt uiteraard ten goede aan de achterpassagiers, die in alle gevallen kunnen rekenen op individueel elektrisch verstelbare en verwarmbare zetels en een zonnerollo voor de achterruit. Ook luchtvering en een panoramadak zijn standaard op de Panamera Executive. Aan de buitenzijde is de extra lengte aardig gecamoufleerd, maar het lange achterste portier en het opschrift 'executive' op de achterste raamstijl zijn toch moeilijk te missen.

'Instapper'
Behalve de langere wielbasis presenteert Porsche een nieuwe zespitter in de Panamera. Onder de reeds bekende 440 pk sterke zescilinder in de 4S, wordt de Panamera leverbaar met een geblazen benzine-V6 met 330 pk. Die instapper is er tevens met vierwielaandrijving als Panamera 4. Porsche meldt dat het verbruik van de auto rond de 7,7 en 7,8 l/100 km ligt, in het geval van de Executive-versie is dat 7,8-7,9 l/100 km. De achterwielaangedreven Panamera haalt een iets lager verbruik van 7,6-7,7 l/100 km. De C02-uitstoot van de instapversie bedraagt volgens Porsche 171-173 g/km. De Panamera 4 en 4 Executive stoten respectievelijk 175-177 g/km en 178-180 g/km uit. De extra lange versie is er overigens niet in combinatie met de basismotor en achterwielaandrijving, het begint bij de '4'.

Op de Los Angeles Motorshow, die over een ruime week begint, zullen de nieuwe versies van de Panamera te zien zijn.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.