Porsche 911 GT3 (991) mogelijk alleen met automaat

Porsche 911 GT3
Door de ontwikkeling van automatische versnellingsbakken lijken handbakken overbodig te worden. Porsche overweegt zelfs de nieuwe GT3 alleen met automaat aan te bieden.

Terwijl de nieuwe 991-generatie Porsche 911 nota bene leverbaar is met een spiksplinternieuwe handgeschakelde zevenbak, lijkt het een ander feestje te gaan worden met de onvermijdelijke GT3-variant van de nieuwe 911. De Duitsers kijken namelijk serieus naar de mogelijkheid om alleen een PDK-versnellingsbak in de nieuwe 'hardcore' Porsche te leggen, meldt Inside Line.

Momenteel wordt slechts dertig procent van de 911's verkocht met een handgeschakelde versnellingbak. In de vorige Porsche 911 Turbo S werd deze optie niet eens aangeboden, wat volgens het merk geen enkele klacht opleverde. De volgende stap lijkt dan ook het aanbieden van slechts een automatische transmissie in de GT3. Of dat ook geldt voor een eventuele nieuwe GT3 RS, het summum van de hardcore 911's, is nog onbekend.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum