Porsche 911 Club Coupé: voor de fans

Porsche 911 Club Coupé
Porsche 911 Club CoupéPorsche 911 Club CoupéPorsche 911 Club CoupéPorsche 911 Club CoupéPorsche 911 Club Coupé
Het kon niet uitblijven: Porsche is begonnen met het lanceren van speciale edities van de nieuwe 911, de 991. Het merk begint meteen maar met een wel heel erg exclusieve versie: de 911 Club Coupé.

De 911 Club Coupé heeft de 911 Carrera S als basis. Die heeft een motor met 400 pk achterin liggen, door een nieuw ontwikkelde Powerkit is het vermogen in de Club Coupé gestegen naar 430 pk. Met PDK kost de sprint naar 100 km/h slechts 4,0 seconden.

Porsche geeft de speciale 911 'Brewster Green' lak mee. Verder heeft de auto een Sport Design Package, dat onder meer een 'ducktail' spoiler aan de achterzijde en een andere voorbumper omvat. De Club Coupé staat op 20-inch Sport Techno lichtmetaal. Binnenin biedt de Porsche bruin leder, diverse logo's en een aluminium sierstrip met de tekst '911 Club Coupé - personally built for' en dan de naam van de klant.

60 jaar Porsche Clubs

De Club Coupé is Porsches cadeau aan alle Porsche Clubs, waarvan de eerste zestig jaar geleden werd opgericht. Inmiddels zijn er wereldwijd 640 Porsche Clubs met een totaal van 181.000 leden.

De 911 Club Coupé zal een felbegeerd cadeautje worden, want Porsche bouwt slechts dertien exemplaren van dit feestnummer. Eentje gaat linea recta naar het Porsche Museum in Zuffenhausen, waardoor er maar twaalf daadwerkelijk te koop zijn. Alleen leden van de Porsche Club kunnen zich inschrijven via een speciale website. De Duitse prijs van de 911 Club Coupé is 142.831 euro zonder belastingen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum