Polestar: vanaf 2026 in 5 minuten 160 kilometer bijladen

Het kan nóg sneller

Polestar 2

Polestar investeert in het Israëlische StoreDot, een bedrijf dat werkt aan technologie die het mogelijk moet maken om elektrische auto's bijzonder snel op te laden. Polestar en StoreDot onderzoeken samen hoe de snellaadtechnologie van laatstgenoemde in de toekomst in auto's van Polestar kan worden toegepast.

StoreDot heeft batterijtechnologie in ontwikkeling die het mogelijk moet maken om accu's van elektrische auto's razendsnel op te kunnen laden. Het bedrijf mikt erop dat zijn techniek in 2024 rijp is om 160 kilometer bij te kunnen laden in slechts 5 minuten. In 2028 moet 160 kilometer bijladen al in 3 minuten kunnen en in 2032 wordt die laadtijd naar verwachting met nog een minuut ingekort. StoreDot zegt onder meer gebruik te maken van silicium om snelladen mogelijk te maken.

Polestar en StoreDot zeggen samen te onderzoeken hoe de technologie van StoreDot in de toekomst toegepast kan worden in elektrische auto's van Polestar. Thomas Ingenlath, topman van Polestar, zegt te verwachten dat modellen van Polestar al vanaf 2026 profiteren van de snellaadtechniek van StoreDot.

PRIVATE LEASE Polestar 2

Leaseplan
Polestar 2 Long Range Single Motor (5D/CVT)
€ 914
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum