Polestar Performance voor 60-serie T8

Krachtkuur voor plug-ins

Volvo Polestar Engineered
Volvo Polestar EngineeredVolvo Polestar EngineeredVolvo Polestar EngineeredVolvo Polestar EngineeredVolvo Polestar EngineeredVolvo Polestar EngineeredVolvo Polestar Engineered
Polestar mag dan nu een zelfstandig merk zijn dat zelf geëlektrificeerde sportievelingen op de markt brengt, dat betekent niet dat we geen Volvo's met Polestar-anabolen hoeven te verwachten. Onder de noemer Polestar Engineered is een nieuwe sportieve uitvoering bedacht, in dit geval voor de 60-serie met T8-aandrijflijn.

Over een week presenteert Volvo in het in de Amerikaanse staat South Carolina gelegen Charleston de S60, de vooralsnog laatste toevoeging aan de 60-serie die momenteel uit de XC60 en V60 bestaat. Ook de S60 komt beschikbaar met de T8 Twin Engine-aandrijflijn en het is die plug-in hybride smaak die straks ook als Polestar Engineered te krijgen is.

De Polestar Engineered-uitvoeringen zijn door Polestar onderhanden genomen op het gebied van wielen, banden, remmen, ophanging en motormanagement. De Polestar Engineered-varianten worden logischerwijs boven de R-Design-versies gepositioneerd.

De Polestar Engineered-modellen zijn te herkennen aan speciale lichtmetalen wielen waarachter goudkleurige remklauwen zichtbaar zijn. Die gouden kleur is samen met zwartchromen uitlaateindstukken voortaan het detail waaraan de versies te herkennen zijn. De klauwen zijn overigens afkomstig van Brembo. Polestar monteert nieuwe schokdempers van Ӧhlins. De vermogenswinst ligt op zo'n 15 pk, wat het totaalvermogen van de T8 op 415 pk brengt. Ook de automaat is opnieuw afgesteld.

Volgend jaar zal Polestar Engineered ook beschikbaar zijn voor de nieuwe Volvo V60 en Volvo XC60.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.