Peugeot neemt typeaanduidingen op de schop
Het nadeel van 'vaste' getallencombinaties is dat ze op een gegeven een moment op raken en tegen dat moment loopt Peugeot nu op. In een vers gepubliceerd persbericht doet Peugeot daarom uit de doeken hoe de typeaanduidingen er in de toekomst uit gaan zien. Om te beginnen laat Peugeot de typeplaatjes van auto's voor 'groeimarkten' eindigen op het getal 1. Te beginnen met de 301 – waarover in een later bericht snel meer.
Peugeot houdt vast aan de 8 als laatste getal voor de bestaande modellen, ook als er nieuwe versies komen. Dat betekent dat de opvolger van de 308 dezelfde naam houdt, waarmee een einde komt aan een lange traditie van opvolgende getallen. Modellen met een 7 op het eind krijgen bij een facelift ook een 8, waarmee wordt gedoeld op de 107 en 807. Maar verder dan 8 gaan we dus niet, anders zou de nieuwe 308 309 gaan heten en die hebben we al een keer gehad…
Sinds mensenheugenis zit er op de achtersteven van een Peugeot een plaatje met drie getallen. In 1929 begon het met de 201. Het eerste getal staat voor het formaat van de auto (hoe lager het cijfer, hoe kleiner de auto), het tweede is altijd een '0' en het derde geeft aan met welke generatie van het model je te maken hebt. Eind jaren negentig werden daar letters (CC en SW) aan toegevoegd voor 'afwijkende' carrosserievarianten zoals cabrio's en stationwagons. Sinds 2005 wijst een 'dubbele 0' je erop dat je met een SUV of MPV te maken hebt.