'Peugeot en Fiat willen Europees samenwerken'

Kans op gezamenlijk platform

Peugeot 406 Coupé – Coupé Fiat

Peugeot Citroën (PSA) en Fiat Chrysler (FCA) zijn in gesprek over een Europese samenwerking. De twee automakers willen bijvoorbeeld gezamenlijk investeren in auto's, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Fransen en het Italiaans-Amerikaanse bedrijf hebben al verkennende gesprekken gevoerd.

De automakers denken aan de ontwikkeling van een gezamenlijk platform. Op die manier willen de twee automakers de investeringskosten in nieuwe modellen beperken op de zeer competitieve Europese markt.

Peugeot Citroën-baas Carlos Tavares zei eerder deze week dat zijn bedrijf na de overname van Opel klaar is om nieuwe groeikansen te grijpen. Topman Mike Manley van Fiat Chrysler liet ongeveer tegelijkertijd weten dat hij "zeker zou kijken" naar allianties of fusies als die zijn bedrijf sterker zouden maken.

Dit is niet de eerste keer dat er sprake is van een vergaande samenwerking tussen Franse automakers en FCA. Vorige week slingerde de geruchtenmolen een heuse overname van  het Italiaans/Amerikaanse concern door Renault-Nissan de wereld in. Toen kwam ook naar voren dat PSA interesse zou hebben in een soortgelijke stap.

Peugeot Citroën voert naast die merken ook DS, Opel en Vauxhall. Fiat Chrysler heeft behalve de naamgevende merken ook automerken als Alfa Romeo, Jeep en Dodge in zijn stal.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.