Peugeot 408 op komst: 'fastback met SUV-elementen'

Onthulling in juni

Peugeot 408 teaser

Peugeot komt binnenkort met een nieuw model: de 408, een auto die we eerder dit jaar waarschijnlijk al eens gecamoufleerd voorbij hebben zien komen. Het is een redelijk hoog op zijn poten staande auto, die waarschijnlijk naast de 3008 wordt gepositioneerd.

Peugeot werkt achter de schermen aan een model dat qua carrosserievorm anno 2022 ongetwijfeld de handen wel op elkaar weet te krijgen. In maart zagen we namelijk een duidelijk als Peugeot herkenbaar vrij hoog model met een 308-achtige neus en een fors achterste. Is het nu een SUV met een schuin aflopende daklijn of een hoge fastback? Peugeot heeft het antwoord: de 408 wordt (vrij vertaald) een fastback met SUV-elementen. Het kan haast niet anders dan dat het over dezelfde auto gaat. De gespotte nieuwkomer gaat dus geen 4008 heten, zoals we eerder nog dachten.

Spyshots Peugeot 4008

We krijgen behalve een close-up van de neus nog niets te zien van de 408. Ook qua informatie is Peugeot nog niet heel gul. De Fransen stellen dat de 408 een auto wordt voor wie 'de auto als een genoegen ziet' en dat het de 408 wereldwijd aan de man wil brengen. De onthulling staat gepland voor eind juni, dus we horen spoedig meer. Reken er in elk geval voorzichtig op dat de 408 veel techniek zal delen met de 308, waar hij zeer waarschijnlijk zijn basis mee deelt. In dat geval mag je uitgaan van plug-in hybride-aandrijving en mogelijk op den duur, net als bij de 308, ook een volledig elektrische variant.

PRIVATE LEASE Peugeot 408

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum