Paus: 'Kies bescheiden vervoer'

Pausmobiel Mercedes-Benz M-klasse
De paus heeft zich uitgelaten over de vervoersmiddelen van priesters. Het mag volgens hem allemaal wel wat bescheidener.

"Het doet mij pijn als ik een priester of non uit een gloednieuw model auto zie stappen", zo vertelt de kerkvader aan het Italiaanse persbureau ANSA. "Een auto is noodzakelijk en doet nuttig werk, maar zeker hen wil ik aanraden een bescheiden keuze te maken." Franciscus staat erom bekend erg betrokken te zijn bij het lot van de armen, en zou graag zien dat zijn 'medewerkers' daar ook bij stilstaan als ze hun autokeuze maken. Eerder al adviseerde hij niet met de mode mee te gaan op het gebied van smartphones of kleding, want dat leidt volgens Fransiscus niet naar het geluk.

Zelf gaf de paus tijdens zijn recente bezoek aan het Italiaanse eiland Lampedusa het goede voorbeeld door uit een Golf VI te stappen (foto 2). Thuis in Vaticaanstad staat wel een minder bescheiden vervoermiddel klaar in de vorm van een Mercedes ML-pausmobiel, maar die auto is een cadeautje van Mercedes en wordt uitsluitend gebruikt tijdens officiële bezoeken aan het buitenland.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.