'Opvolger Maserati Gran Turismo en GranCabrio komt in 2021'

Zou het echt?

Maserati GranTurismo facelift 2018

Maserati's GranTurismo en zijn opengewerkte GranCabrio-broer hebben hun pensioengerechtigde leeftijd jaren geleden al bereikt. We weten nu meer over een opvolger.

De GranTurismo die Maserati nog altijd op de verkooplijst heeft staan, is een coupé waarvan de oorsprong ligt in de in 2003 verschenen vorige generatie van de Quattroporte. Bram Vanhengel (sales-, marketing- én pr-manager van Maserati Benelux) vertelt aan AutoWeek dat op 31 mei de stekker uit de productie van zowel de GranTurismo als de GranCabrio wordt getrokken. De reden dat de auto nog altijd verkrijgbaar is, is een opmerkelijke. Vanhengel geeft namelijk aan dat Maserati de levensduur van het tweetal heeft weten op te rekken door ze toch nog een keer door de emissietests te loodsen.

Een opvolger van zowel de GranTurismo als de GranCabrio dient zich in 2021 aan. Die nieuwkomer zou op designvlak in elk geval voortborduren op de designtaal van de huidige modellen. Verwacht onderhuids wél nieuwe techniek tegen te komen. Ander interessant nieuws: Maserati brengt volgend naar verluidt jaar een tweezitter mee naar de Autosalon van Genève. Het zou gaan om een trackday-machine die óók de openbare weg op mag. Over de grootschalige elektrificatieplannen die FCA Automobiles eerder aankondigde, werden verder geen uitspraken gedaan. Als dat maar geen teken aan de wand is...

 

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.