Opvolger Lincoln MKC gesnapt

Van MKC naar Corsair

Lincoln Corsair
Lincoln doet testen met een opvolger van de MKC, de kleinste SUV in de Lincoln-familie.

Lincoln heeft momenteel drie SUV's in zijn modellengamma: de MKC, de MKX en de Navigator. De luxedivisie van Ford wil af van modelnamen met drie letters en dus heeft het merk onlangs de gefacelifte versie van de MKX 'Nautilus' gedoopt. De kleinste Lincoln SUV, de MKC, werd vorig jaar eveneens gefacelift, maar behield daarbij zijn naam. Zijn opvolger krijgt wél een volwaardige modelnaam en het is die auto die nu voor het eerst is gesnapt.

De MKC-opvolger gaat mogelijk Corsair heten, een modelnaam die binnen de Ford-geschiedenis vaker voorkwam. Niet alleen verkocht Ford in Australia een gerebadgete Nissan Pintara (op zijn beurt een variant van de Bluebird) met die naam, in de jaren 60 produceerde Ford in het Verenigd Koninkrijk een modelfamilie met die naam. In de Verenigde Staten kent men 'Corsair' met name van de Edsel Corsair.

Terug naar deze SUV. De nieuwe Lincoln deelt net als de huidige MKC zijn basis met de Ford Kuga, in de Verenigde Staten Escape geheten. Uiteraard gaat onderhuids de basis van de volgende generatie Kuga schuil. Lincoln voegt ongetwijfeld enige designelementen van de Aviator Concept aan het otnwerp toe. De auto die hier rondgaat, lijkt overigens een plug-in hybride te zijn. Informatie over de aandrijflijn hebben we nog niet.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.