Opnieuw gesnapt: BMW X7

Reus uit Beieren

BMW X7 spyshots
We zien hem de laatste tijd vaker dan ooit ingepakt en wel de buitenwereld verkennen: de X7, een BMW die het leven van de Land Rovers en Range Rover moeilijk moet gaan maken.

BMW steekt een rietje in de X5, blaast er met grote kracht een dosis lucht in en noemt het eindresultaat hoogstwaarschijnlijk X7, een model waarmee het Beierse merk de pijlen richt op de hogere regionen van autoland. De Duitse kolos, die een deel van zijn techniek uitleent aan de aanstaande reus van Rolls-Royce, is opnieuw voor de lens van onze camouflagefotograaf verschenen.

Het wordt druk in de bovenste regionen van het SUV-segment. Bentley levert de Bentayga, Rolls-Royce werkt met zijn Project Cullinan aan een enorme hoogpotige en op termijn komen merken als Lamborghini en Aston Martin ook met een cross-over. Designtechnisch lijkt BMW het subtieler aan te pakken dan bovengenoemde modellen. We zien bekende X5-lijnen op simpelweg een groter platform. Op de bestellijst komt een deel van het motorengamma van de 7-serie te staan, bestaande uit zes-, acht- en twaalfcilinders. Het is dan ook dat model waarmee de X7 zijn CLAR-platform deelt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.