'Opgewaardeerde Ford Ecosport komt in mei'

'Opgewaardeerde Ford Ecosport komt in mei'
Ford komt dit jaar met een voor Europa verder aangepaste Ecosport. De wijzigingen zouden onder meer het ontbreken van het kenmerkende reservewiel achterop en een aangepaste wielophanging zijn.

Automotive News meldt dat de aanpassingen ook nieuwe materialen voor het interieur omvatten. Wie dat wenst, kan kosteloos alsnog het reservewiel achter op z'n Ecosport krijgen, aldus het magazine. In mei zouden de eerste exemplaren van de vernieuwde auto hun eigenaar vinden.

De aanpassingen zijn opvallend te noemen. In de eerste plaats omdat de Ecosport nog niet zo lang op de markt is, en bovendien zei Ford bij de Europese introductie nog dat het niet mogelijk was om de auto aan te passen voor levering zonder reservewiel achterop.

Het lijkt er sterk op dat zeer matige verkoopcijfers Ford tot actie dwingen. In 2014 verkocht Ford tot en met november 11.257 Ecosports. De verkoop startte dan weliswaar pas in april, maar marktleider Renault verkocht van januari tot en met november maar liefst 149.701 Capturs in Europa.

De One Ford-strategie, waarbij Ford al z'n modellen wereldwijd wil verkopen, lijkt de oorzaak van de problemen te zijn. De Ecosport is namelijk een voor de groeimarkten (India, Brazilië) ontwikkelde auto, en Europese consumenten lijken de kleine aanpassingen aan de auto voor ons continent niet afdoende te vinden om 'm serieus te overwegen bij de zoektocht naar een kleine cross-over.

Als de verkopen op dit niveau blijven, dan heeft Ford een probleem. Juist het segment van compacte cross-overs geldt namelijk als dé groeimarkt voor ons continent.

Een woordvoerder van Ford Nederland meldt ons: "Het klopt dat er later dit jaar enkele aanpassingen aan de Ecosport volgen, ik weet echter niet om welke aanpassingen dat gaat. Het is geen facelift, maar een modeljaarwijziging zoals je die wel vaker ziet in autoland."

PRIVATE LEASE Ford Ecosport

DirectLease
Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 125pk ST-Line (5D/6H)
€ 559
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.