Opel's R&D-topman wordt motorenbaas PSA

Christian Müller

6cce34aa1a8835d5b854d386976f0ad7

PSA Groupe krijgt een nieuwe hoofdverantwoordelijke voor de aandrijflijnen en chassis. Christian Müller, momenteel actief in de top bij Opel, zal die taak op zich nemen.

De 50-jarige Müller is sinds 2017 bij Opel de man die de scepter zwaait als het aankomt op Research and Development. Hij is bij Opel onder de vlag van General Motors al verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de aandrijflijnen voor de Europese markt. Müller is dus al een ervaren man als het aankomt op de taak die hij vanaf 1 augustus voor de gehele PSA Groupe krijgt. De in Rüsselsheim geboren Müller volgt Alain Raposo op, die PSA verlaat om 'aan een persoonlijk project te werken'. Raposo was vanaf april 2018 chef aandrijflijnen en elektrificatie.

Marcus Lott volgt Müller op als R&D-hoofd bij Opel. Lott (1968) is al sinds 1994 werkzaam bij Opel en leidde in het verleden de merkstrategie van Opel en Vauxhall én was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van modellen voor diverse markten wereldwijd. Lott verlaat vanwege deze overstap zijn functie als hoofdengineer van materialen en uitrusting bij Opel.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.