Opel introduceert en prijst nieuwe 1.6 diesel

Opel Astra
Opel komt met een nieuwe 1,6-liter dieselmotor, die zijn debuut maakt in de Astra en binnenkort al verkrijgbaar is. Zakelijke rijders kunnen zich verheugen op 20 procent bijtelling. Ook de prijs is al bekend.

De nieuwe 1.6 CDTI-dieselmotor van Opel debuteert in de vierdeurs-, vijfdeurs- en Sport Tourer-varianten van de Astra. De motor voldoet aan de Euro 6-emissienorm, verbruikt 3,7 liter op 100 kilometer en stoot 97 gram CO2 per kilometer uit. Dat geldt voor alle drie de modelvarianten, waardoor ze met deze motor in aanmerking komen voor 20 procent bijtelling, ook in 2015.

Het is de schoonste motor die Opel ooit heeft gebouwd, zo stelt het merk zelf. Het vermogen bedraagt 110 pk, terwijl er 300 Nm koppel wordt opgehoest. De krachtbron moet zorgen voor 'nieuwe maatstaven op het gebied van geluid en trillingen', zo stelt het Duitse merk. Wie 'm wil in zijn nieuwe Astra, moet nog tot mei wachten. De auto is al wel voor een vanafprijs van 23.945 euro te bestellen in Business+-uitvoering.

Eerder kwam al het bericht dat een aan deze motor gerelateerde krachtbron zijn weg vindt naar de Astra, te weten een 136 pk sterke 1,6-liter diesel. Deze stoot 104 gram CO2 per kilometer uit en is dus ook geschikt voor 20 procent bijtelling.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (173) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.