Opel Grandland GSe: sportieve plug-in hybride topversie

300 pk vermogen, sportiever onderstel

Opel Grandland GSe
Opel Grandland GSeOpel Grandland GSeOpel Grandland GSeOpel Grandland GSeOpel Grandland GSeOpel Grandland GSe

Opel trekt het doek van het tweede model dat het nieuwe GSe-label mag dragen: de Opel Grandland GSe. Net als bij de Astra GSe gaat het om een plug-in hybride met een sportiever randje, maar de Grandland GSe is wel een stuk sterker.

De letters GSE ken je wellicht nog wel van Opels van vroeger. Die aanduiding keerde in 2021 terug op de bijzondere Opel Manta GSe Elektromod en dat bleek een voorbode van meer. Met de komst van de Astra GSe is GSe als sportief label (nu met kleine ‘e’ van ‘elektrisch’ in plaats van Einspritzung) weer helemaal terug! De volgende nieuwe Opel waarop GSe prijkt, is deze Grandland GSe. Dat is net als de Astra GSe een extra sterke plug-in hybride versie met een sportieve inborst. Qua vermogen legt de Astra GSe het echter wel af tegen deze Grandland GSe, maar daarover zo meer.

De Opel Grandland GSe onderscheidt zich om te beginnen vanbuiten van zijn mindere broertjes met de optioneel zwarte motorkap, speciale 19-inch wielen en een heuse diffuser onderaan zijn achterste. In het interieur tref je met Alcantara beklede sportstoelen en uiteraard herinneren hier ook de drie letters je eraan dat je in een speciale Grandland zit. Op technisch vlak merk je het al helemaal, want de Opel Grandland GSe krijgt de sterkste aandrijflijn die je kunt vinden in de SUV. Een geblazen 1.6 benzinemotor krijgt bijval van twee elektromotoren, samen goed voor 300 pk systeemvermogen, een 0-100-sprint die 6,1 seconden duurt en een top van 235 km/h. In volledige elektrische modus gaat de Grandland GSe overigens niet harder dan 135 km/h.

Opel Grandland GSe

Het zijn cijfers die je mogelijk bekend voorkomen. Dat kan kloppen: de vierwielaangedreven Grandland GSe heeft namelijk dezelfde aandrijflijn als de stilletjes uit de prijslijst verdwenen Hybrid4-versie. Wel is het onderstel van de Opel Grandland GSe straffer afgesteld, onder meer dankzij Koni-schokdempers en stevigere veren. Tenslotte heeft de Grandland GSe een wat directer afgestelde stuurinrichting. Wat de Opel Grandland GSe gaat kosten, is nog niet bekend. De Hybrid4 zal al op krap €55.000, de GSe zit daar logischerwijs nog wat boven.

PRIVATE LEASE Opel Grandland

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.