Opel-fabriek Eisenach heeft weer toekomst

Goed nieuws na onrustige periode

Opel Grandland productie Eisenach

De Duitse Opel-fabriek in Eisenach blijft ook in de toekomst gewoon onder Opel opereren. Dat verklaart moederbedrijf Stellantis. Ook is er goed nieuws voor thuisbasis Rüsselsheim, waarover ook onzekerheden waren.

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest om Opels Duitse fabrieken. Stellantis zou van de Duitse fabrieken af willen. De faciliteit in Eisenach, waar de Opel Grandland van de band loopt, zou op de nominatie staan om te worden verkocht, net als die in thuisstad Rüsselsheim. Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz kwam onlangs echter met het verlossende woord: de fabrieken worden niet van de hand gedaan. Nu is er concreter nieuws voor de fabriek in Eisenach. De werknemersvakbond IG Metall en Stellantis hebben een akkoord gesloten voor de toekomstige productie van de Opel Grandland in Eisenach. Voor hoelang precies, meldt men niet. Er lijkt in ieder geval voor meerdere jaren zekerheid te zijn. De fabriek zal wel een losstaande dochteronderneming van Opel worden.

Ook voor de korte termijn is er goed nieuws. Het werk ligt nu namelijk nog stil in Eisenach als gevolg van de chipcrisis, maar daar komt in januari verandering in. Dan kan de Grandland-productie weer worden hervat. Begin oktober werd het werk er al neergelegd, dus tegen die tijd is er sprake van een productiestop van drie maanden.

Hoewel de verklaring van de CEO van Opel over de Duitse fabrieken al een teken aan de wand was, is er ook voor Opels hoofdkwartier in Rüsselsheim goed nieuws. IG Metall meldt dat ook daar de 'bestaande structuur' behouden blijft. Hoewel de vakbond vanzelfsprekend blij is dat er nu duidelijkheid is, maakt het wel duidelijk dat Stellantis en Opel een gevoelige snaar hebben geraakt de afgelopen maanden. IG Metall hekelt de onduidelijkheid die is ontstaan over de toekomst van de Duitse fabrieken en hoopt dat Stellantis en Opel in de toekomst 'constructiever en transparanter zullen opereren'.

PRIVATE LEASE Opel Grandland

Alphabet
Opel Grandland 1.6 Turbo Hybrid 224pk GS Line (5D/8A)
€ 709
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.