Opel geeft €2.950 korting op elektrische Corsa en Mokka

Nu al 'subsidie'

Opel Mokka-e

Opel geeft, vooruitlopend op de nieuwe pot met subsidie volgend jaar, alvast een korting van €2.950 op de elektrische Corsa en de elektrische Mokka. Addertje onder het gras: het betreft de modellen met ‘oude’ aandrijflijn.

Nu is er vooralsnog helemaal niets oud aan de aandrijflijn van de Opel Corsa-e en Opel Mokka-e, zoals de elektrische versies van die compacte modellen officieel heten. Zustermerk Peugeot heeft inmiddels een verbeterde e-208 gelanceerd, die technisch tot dat moment gelijk was aan de elektrische Corsa. Hetzelfde geldt voor DS, dat met de DS 3 E-Tense het luxere en inmiddels verbeterde broertje van Opels Mokka in huis heeft. Beide auto’s komen door een verlaagd energieverbruik en grotere accu inmiddels fors verder op een volle batterij dan voorheen, terwijl het vermogen steeg van 136 naar 156 pk.

Bij Opel zijn die wijzigingen nog niet aangekondigd, maar reken er maar op dat ook de modellen uit Rüsselsheim ervan gaan profiteren. Dat laat onverlet dat wie kan leven met de huidige aandrijflijnen, 136 pk sterk en in de Corsa goed voor 359 km, zelf nu al flink kan profiteren. Opel geeft namelijk ongeacht de uitvoering een korting van €2.950 op de aanschafprijs. Dat betekent dat de elektrische Corsa er nu vanaf €31.049 is, nipt minder nog dan wat de auto vorig jaar gedurende een tijdelijke kortingsactie moest kosten. Maken we dat ook eens mee, in ‘inflatiejaar’ 2022.

De elektrische Opel Mokka-e, die een WLTP-bereik heeft van 338 km, is er dankzij de korting vanaf €35.549. Het korting-bedrag van €2.950 komt niet uit de lucht vallen, maar is exact het bedrag dat in 2023 voor nieuwe EV’s geldt onder de SEPP-regeling. Bij Opel geldt die korting dus nu al.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.