Opel breidt leveringsprogramma Insignia uit

Nieuwe motoren en uitvoeringen

Opel Insignia 1.5
Onlangs zag Opel zich genoodzaakt de benzineversie van de Insignia GSi van de leveringslijst te halen. Vandaag wordt de prijslijst uitgebreid met onder andere een nieuwe benzineversie, maar een GSi-vervanger is het niet.

Opel levert de Insignia op benzine momenteel alleen met een 140 pk sterke 1.5 Turbo en met een 165 pk sterke variant van dat blok. Nu breidt het merk de prijslijst uit met een 200 pk en 300 Nm sterke 1.6 Turbo, een motor die we kennen van onder andere de Astra. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Dat blijkt uit een duik in de prijslijst.

De voor de Insignia nieuwe 1.6 kent bij de Insignia Grand Sport een vanafprijs van €41.349. Voor dat geld krijg je de Innovation-uitvoering. De luxueuzere Exclusive wisselt vanaf €45.749 van eigenaar. Voor de Sports Tourer zijn de bedragen voor de 1.6 in die uitvoeringen gelijk aan die van de hatchback. De 1.6 gaat aan de neus van de Country Tourer voorbij, die blijft alleen leverbaar met de 170 pk sterke 2.0 CDTi en met de 210 pk sterke biturbo 2.0 CDTi (4x4).

Voorheen was de 210 pk sterke biturbo 2.0 CDTi de enige krachtbron die in de Insignia te krijgen was met vierwielaandrijving. Vanaf heden is ook de 170 pk sterke 2.0 CDTi met aandrijving op alle vier de wielen te krijgen. De al genoemde vierwielaangedreven biturbo 2.0 CDTi is altijd gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de 170 pk sterke CDTi is in combinatie met voorwielaandrijving alleen met een handgeschakelde zesbak te krijgen. De 2.0 CDTi 4x4 kost bij de Insignia Grand Sport en Sports Tourer €53.749 (Innovation) en €58.149 (Exclusive). Voor die uitvoeringen van de Country Tourer moet respectievelijk €55.249 en €58.899 worden neergeteld.

Meer nieuws komt in de vorm van een nieuwe uitvoering van de GSi, de GSi Exclusive. Ten opzichte van de reguliere GSI's is de GSi Exclusive onder andere voorzien van Exclusive-badges, verlichte Exclusive-instaplijsten, diverse glanzend zwarte exterieuraccenten, Dark Silver interieurdetails en deurpanelen in Morrocana Jet Black. De meerprijs ten opzichte van de reguliere GSi ligt bij zowel de Gran Sport als de Sports Tourer op €500.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum