Opel Astra OPC Extreme: racekanon voor de straat

Opel Astra OPC Extreme
Je dacht dat de Opel Astra OPC al heftig was? Het Duitse merk laat begin maart op de salon van Genève met de de Astra OPC Extreme zien dat het nog heel wat bruter kan! Mogen wij zeggen: Ringrecord?

We hebben helaas nog maar één foto van dit kanon. Maar wat we zien, bevalt ons zeer. Opel monteert diverse componenten van koolstofvezel voor gewichtsreductie. Verder hebben de ingenieurs de veiligheidsstructuur verstevigd en zijn er racestoelen met zespuntsgordels.

De OPC Extreme is een rechtstreekse afgeleide van de OPC Racecar die onder andere meedoet aan de langeafstandsraces op de Nordschleife. Over het vermogen doet Opel geen uitspraak. De standaard-OPC heeft al een 2,0-liter turbomotor die goed is voor 280 pk en 400 Nm, maar wie weet gaat de Extreme wel naar de 300 pk van de raceauto.

Het mooiste van dit alles? De Astra OPC Extreme is straatlegaal en komt waarschijnlijk ook op de markt. Dit is nog een concept-car, maar volgens Autocar zal OPC met zo'n gestripte Astra waarschijnlijk z'n vijftienjarig bestaan gaan vieren. Het zal volgens het Engelse magazine gaan om een kleine serie, die ongetwijfeld een forse meerprijs kent ten opzichte van de reguliere versie.

Qua karakter lijkt deze OPC Extreme nog het meeste op de Renault Mégane R26.R (Radicale), een gestripte Mégane met 230 pk die lange tijd de snelste straatlegale voorwielaandrijver op de Nordschleife was. Nu is dat de Renault Mégane Trophy, maar wij denken dat dit OPC-kanon de Renault wel eens van de troon kan stoten in de nabije toekomst...

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 605
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (111) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.