Ook vernieuwde Ford Maverick

Tweeling met Mazda Tribute

Ford Maverick
In Nederland wordt de Ford Maverick al enige jaren niet meer officieel gevoerd. In de ons omringende landen is er een vernieuwd model van verschenen.
In Nederland wordt de Ford Maverick al enige jaren niet meer officieel gevoerd. In de ons omringende landen, is deze SUV van Ford gewoon te koop. Nu is er een vernieuwd model van verschenen. De nieuwe Ford Maverick vertoont grote gelijkenissen met de vernieuwde Mazda Tribute die we eerder deze week lieten zien. Dat is geen toeval, want beide auto's zijn op dezelfde leest geschoeid.
Voor wie de wijzigingen aan de Mazda Tribute kent, kennen de veranderingen bij Ford weinig geheimen: ook hier de 2,3-liter motor met 150 pk die de oude 2,0-liter vervangt. Bij de Maverick krijgt de V6 er eveneens vermogen bij: hij groeit naar 203 pk. Opmerkelijk is dat ook in de Ford Maverick geen dieselmotor leverbaar is.
Naast de veranderingen aan de motoren, voldoet de in Amerika gebouwde Maverick met abs, schijfremmen rondom, 5 in hoogte verstelbare hoofdsteunen en 3 driepuntsgordels op de achterbank, weer helemaal aan de eisen op het gebied van veiligheid. Inderdaad: net als de Mazda Tribute.