Ook nieuwe Suzuki Swift krijgt sedanversie

Swift DZire in beeld gebracht

Suzuki Swift DZire teaser
Ford Ka en Ka+Honda Brio en Amaze faceliftHyundai XcentHyundai XcentSuzuki DZire
Een nieuwe generatie Swift vraagt natuurlijk om een nieuwe Swift DZire. De sedanversie van de nieuwe Swift is vandaag door moederbedrijf Maruti al geschetst.

Met de introductie van de derde generatie Swift kwam er in Nederland een eind aan het bestaan van de Swift Sedan. Dat betekent niet dat Suzuki's moederbedrijf Maruti de sedanversie van z'n compacte model voor eens en altijd vaarwel had gezegd. De derde generatie Swift werd onder de naam Swift DZire geleverd als sedan met een eigenaardig aangeplakte kofferbak en ook de vorige generatie Swift was onder die naam als sedan leverbaar in onder andere India, Chili en Zuid-Afrika.

Maruti schetst de nieuwe Suzuki DZire alvast, en de computertekening maakt duidelijk dat ook de nieuwe sedanversie van de Swift een wat geforceerd ogende sedankont krijgt. Compacte sedannetjes zijn op de Nederlandse markt nauwelijks te vinden, maar in het thuisland belandt de Swift Dzire in een druk segment. De sedan moet de degens kruisen met onder andere de Ford Figo (Ka sedan), Honda Amaze (Brio sedan) en de Hyundai XCent (i10 sedan)

Video

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Arval
Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (5D/5H)
€ 328
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.