Ook Geely kijkt weer naar Volvo

Ook Geely kijkt weer naar Volvo
Ford wil snel van Volvo af om geld in het laatje te brengen. Inmiddels zijn er drie Chinese bedrijven met serieuze interesse. Ook Geely sluit aan in de rij.
Op het moment richt de verkoop van Volvo zich op drie Chinese concerns. De eerste naam die is genoemd is Changan Automobile, dat voor de thuismarkt al een verlengde versie van de S80 bouwt. Dan is er het SAIC concern, dat onder meer het moederbedrijf is van SsangYong en Roewe; het voormalige Rover. En ook Geely is weer in de race voor de overname van het Zweedse merk. Vertegenwoordigers van Geely zijn al in het begin van het jaar in Götenborg geweest maar toen is het niet tot een overeenkomst gekomen omdat de Chinezen niet de gevraagde zes miljard dollar voor Volvo wilden betalen. Nu schijnt dat Ford ook met minder geld genoegen neemt om zich van de last van het Zweedse merk te verlossen. Daarop zijn de gesprekken met Geely weer gestart. Eén van de struikelblokken lijken de intellectuele rechten te zijn die rusten op de platforms van Volvo, die bij Ford afkomstig zijn. Een mogelijke koper van Volvo mag die techniek in geen enkel ander product gebruiken. En dat is natuurlijk niet in het straatje van de Chinezen.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.