Ongecamoufleerd: gefacelifte Skoda Superb

'Kieuwen' onder de koplamp

Skoda Superb facelift spyshots
Skoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshots
De testrijders van Skoda zijn bij deze Superb vergeten de neus af te plakken, dus de strakgetrokken mega-Skoda is nu voor het eerst ongecamoufleerd te zien.

Het weghalen van het bijzonder afleidende camouflagemateriaal brengt een aantal opvallende zaken aan het licht. De gaten onder de koplampen springen daarbij het meest in het oog. De bumper wijkt enkele centimeters onder de lichtunit sterk naar binnen, waardoor een (nep-)luchtinlaat ontstaat die daar tot op heden niet te vinden is. Ook de rest van de voorbumper is nieuw, met een brede, strakke luchtinlaat als opvallendste kenmerk. Die vrij diepe voorbumper lijkt aan weerszijden te eindigen in een extra stel 'kieuwen', waardoor lucht als het ware achter de bumper langs naar de wielkasten kan stromen. Dat is voor een auto als deze een opvallend sportief kenmerk.

Ook opvallend, maar dan juist door hun onopvallendheid, zijn de koplampen. Net als bij de nogal prijzige gepantserde Superb van gisteren beschikken deze namelijk niet over leddimlicht en zelfs het dagrijlicht wordt nog altijd door een halogeenlamp verzorgd. Nu kan dat te maken hebben met de uitrusting, maar bij de rest van het gamma krijgen ook versies zonder de optie 'ledkoplampen' inmiddels leddagrijlichten mee. Of dat mooi is, is persoonlijk, maar de kans wordt hiermee wel groter dat de auto op de foto's nog niet de definitieve kijkers heeft.

Aan de achterzijde is vooralsnog helemaal niets te zien. Zelfs de indeling van de achterlichten en de exacte vorm van de bumper komen overeen met de Superb zoals die nu in de showroom staat. De kans is daarmee groot dat Skoda nog snel wat nieuwe onderdelen op de auto schroeft voordat het aangescherpte model wordt gepresenteerd.

Echt spannend wordt zo'n facelift natuurlijk nooit, maar onderhuids is er wel degelijk belangrijk nieuws te melden. Zo komt de nieuwe Superb er naar verluidt ook met een plug-in hybride aandrijflijn, vermoedelijk afkomstig van de Passat GTE. Die versie zou al volgend jaar in productie gaan.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum