Officieel: Nissan Kicks

Frisse cross-over voor groeimarkten

Nissan Kicks
Nissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan KicksNissan Kicks
We hebben hem al meerdere keren voorbij zien komen, maar nu heeft ook Nissan zelf het doek getrokken van de Kicks. De hagelnieuwe cross-over zal eerst in Brazilië op de markt verschijnen.

Onlangs verscheen een reeks foto's van Nissan's Kicks online, gekiekt terwijl Nissan een fotoserie van de nieuwe cross-over aan het schieten was. Nu heeft ook Nissan zelf de Kicks de wereld in gestuurd.

In 2014 konden we voor het eerst aan de Kicks ruiken middels de Kicks Concept. De productieversie blijft trouw aan dat studiemodel. We zien een frisse compacte cross-over met een dak in een afwijkende kleur. De auto meet 4,3 meter in de lengte, is 1,76 meter breed en 1,59 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,61 meter. Daarmee is hij wat formaat betreft vergelijkbaar met een SsangYong Tivoli en de Nissan Juke, al is die laatste iets kleiner. Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet bekend. We verwachten een kleine selectie flexfuel-motoren die zowel met benzine als met ethanol om kunnen springen.

In augustus - rond de Olympische Spelen in Rio de Janeiro - wordt de Kicks in de Braziliaanse showrooms verwacht. Dat is niet voor niets. Nissan is sponsor van de Zomerspelen in de metropool en zal waarschijnlijk elke gelegenheid aanpakken de Kicks in de schijnwerpers te zetten. Uiteindelijk zal de Kicks ook in andere Zuid- en Midden-Amerikaanse landen worden verkocht. Volgens Nissan zal de nieuweling liefst 80 markten aandoen. De productie start aanvankelijk in Mexico, later zal hij ook in het Braziliaanse Rio de Janeiro van de band gaan lopen.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.