Occasionverkoop bijna op recordhoogte in mei

Verschuiving van OV naar auto

Occasion Suzuki Swift Opel Corsa tweedehands

Autobedrijven verkochten in mei 111.146 occasions. Dat is het op een na hoogste verkoopcijfer van tweedehands auto's ooit, meldt brancheorganisatie Bovag woensdag. Dit zou samenhangen met de vraag naar alternatieven die leeft onder mensen die gewoonlijk met het openbaar vervoer reizen.

Ongeveer de helft van de mensen die gewoonlijk met het openbaar vervoer naar het werk reisde, is van plan om voortaan alternatief vervoer te kiezen. Het gaat dan om 175.000 Nederlanders. Van die groep kiest 57 procent voortaan liever voor de auto, 8 procent zegt om deze reden zelfs een auto te gaan kopen en 1 procent wil een auto gaan huren, lenen of leasen.

In april liepen de occasionverkopen door de coronamaatregelen nog met ruim 26 procent terug in vergelijking met een jaar eerder, en in maart was de daling 14 procent. Het herstel is in mei pas te zien.

Particulieren verkochten in mei ook onderling flink meer tweedehands auto's. Het ging om 73.433 occasions, 17,6 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het onderzoek van de Bovag werd gedaan onder 1.185 consumenten.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.