Nog extremere LaFerrari op komst

Ferrari LaFerrari
De LaFerrari is met z'n prijs van dik één miljoen euro voor bijna iedereen een utopie, maar voor wie ook dat niet speciaal genoeg is, heeft Ferrari nog iets specialers in ontwikkeling. Naar verluidt komt er namelijk een nog extremere versie van de hypercar.

Dat meldt Autocar. Het Engelse magazine sprak met Ferrari-ontwerper Flavio Manzoni, die aangaf dat z'n merk werkt aan een superexclusieve auto op basis van LaFerrari. De special edition komt in een oplage van ten hoogste tien exemplaren en deze moeten drie tot vijf miljoen euro per stuk gaan kosten. Het is de enige optie voor liefhebbers om nog een LaFerrari-achtige te krijgen, want alle 499 exemplaren van die auto zijn al uitverkocht.

Manzoni zegt: "We hadden diverse designvoorstellen voor LaFerrari en er is één ontwerp waar ik nadrukkelijk een zwak voor heb. Dat ontwerp hebben we bewaard om iets speciaals mee te doen en dat zou wel eens dit exclusieve model kunnen worden."

Het Italiaanse merk wil met de gelimiteerde editie meer aan gewichtsreductie gaan doen. Hiermee wil het merk nog meer de filosofie van de Millechili Concept nastreven, een concept-car van 1.000 kilo die de vaardigheden van Ferrari op dat gebied tentoonspreidde.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.