'Opvolger LaFerrari komt over hooguit vijf jaar'

Technisch voorbeeld voor complete gamma

'Opvolger LaFerrari komt over hooguit vijf jaar'
De LaFerrari is misschien nog niet zo lang onder ons, maar het laatste exemplaar werd al bijna een halfjaar geleden verkocht. Ferrari geeft nu duidelijkheid over de volgende hypercar. Daar moeten we drie tot vijf jaar op wachten.

In gesprek met het Engelse Autocar legt Ferrari-topman Michael Leiters uit dat men het komende halfjaar knopen doorhakt over de introductiedata van nieuwe modellen. Hij verwacht dat de opvolger van de LaFerrari ergens in de jaren 2020 tot en met 2022 in het schema geschoven wordt.

Veel kan Leiters nog niet kwijt over het nieuwe topmodel, maar hij benadrukt geen groot voorstander te zijn van het overhevelen van zoveel mogelijk Formule 1-techniek naar een straatlegale auto. Dat gebeurde bijvoorbeeld wel bij de iconische F50, maar Leiters hoopt in de LaFerrari-opvolger techniek te gebruiken waar de rest van het modellengamma ook de vruchten van kan plukken.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.