Open LaFerrari gaat mogelijk Aperta heten

Bestandsnaam geeft naam hypercar weg

Ferrari LaFerrari Spider
Eerder deze week liet Ferrari de eerste foto's zien van de opengewerkte LaFerrari. Het lijkt er nu sterk op dat die zon aanbiddende hypercar de toevoeging Aperta achter zijn naam krijgt.

Kort na de onthulling van de LaFerrari was duidelijk dat de Italiaanse hypercar op termijn ook als opengewerkte versie op de markt zou verschijnen. Toch was het een verrassing toen Ferrari begin deze week spontaan de eerste foto's van de luchtige LaFerrari liet zien. Een naam gaven de Italianen nog niet aan het nieuwe beest, maar het lijkt er nu op dat die toch al is opgedoken.

Aanvankelijk gingen wij ervan uit dat Ferrari de toevoeging Spider achter modelnaam LaFerrari zou plakken. De bestandsnaam van een van de afbeeldingen op de Amerikaanse website van Ferrari lijkt weg te hebben gegeven dat dat toch niet het geval zal zijn. De openingsfoto blijkt 'laferrari-aperta-news' getiteld te zijn.

LaFerrari Aperta dus. Aperta - dat zich uit het Italiaans laat vertalen naar 'open' - kwamen we recentelijk nog tegen op de 458 Speciale Aperta. In 2010 had Ferrari de SA Aperta op de Autosalon van Parijs staan als cabrioversie van de 599 GTB Fiorano. Ook werd de naam gevoerd op de Ferrari P540 Superfast Aperta, een speciale one-off op 599 basis.

In oktober krijgen we in Parijs duidelijkheid, dan wordt alle informatie - inclusief de naam - van de open LaFerrari vrijgegeven.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.