Toch vijfhonderdste LaFerrari

Opbrengst gaat naar slachtoffers aardbeving

Toch vijfhonderdste LaFerrari
De dichte variant van Ferrari's hybride hypercar LaFerrari zou aanvankelijk in een wat wonderlijke oplage van 499 stukst gebouwd gaan worden. Het 500e exemplaar dat lijkt te ontbreken blijkt er nu tóch te komen. De opbrengst zal ten goede komen aan slachtoffers van de aardbeving die Italië onlangs trof.

De 500e dichte LaFerrari wordt niet voor de 'reguliere' prijs verkocht, maar zal op een veiling worden aangeboden. De ongetwijfeld verre van geringe opbrengst zal ten goede komen aan de mensen die in de enorme aardbeving van vorige week hun huis kwijtraakten of anderszins in de ellende zijn gestort. Dat is wel nodig ook: de natuurramp kosste aan zo'n 300 mensen het leven en maakte bijna 5.000 mensen dakloos.

Nog zeldzamer dan de dichte LaFerrari is overigens de onlangs gepresenteerde open variant. Die Spider, of 'Aperta', gaat naar verluidt slechts 70 uiterst gefortuneerde mensen verblijden met z'n bizarre specificaties en ongetwijfeld rap stijgende waarde.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.