LaFerrari Aperta nu officieel

Opengewerkte hypercar gelanceerd

LaFerrari Aperta nu officieel
In juli stelde Ferrari de opengewerkte variant van de LaFerrari aan de wereld voor. Tijdens de Autosalon van Parijs zou meer informatie vrijkomen. Vandaag voegen de mannen uit Maranello daad bij het woord.

Kort na de onthulling van de toen nog naamloze opengewerkte LaFerrari, vingen we het gerucht op dat de hypercar mogelijk Aperta zou gaan heten. Vandaag kan Ferrari dat bevestigen.

De LaFerrari Aperta blijft op technisch vlak nagenoeg identiek aan zijn dichte broer. Onder de kap een 800 pk sterke 6.262 cc grote V12 die is gekoppeld aan een 163 pk sterke elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt daarmee uit op 963 pk. Ferrari meldt wel dat de aandrijflijn efficiënter is geworden dankzij ervaring die het merk heeft opgedaan met de dichte LaFerrari. Net als de reeds bekende LaFerrari dendert de Aperta in minder dan 3 tellen naar een snelheid van 100 km/h. In 7,1 seconden staat een snelheid van 200 km/h op de teller en de naald van de snelheidsmeter weet voorbij de 350 km/h te klimmen. Ferrari belooft dat de Aperta ook in open modus net zo efficiënt door de lucht snijdt als de coupé. Naar verluidt gaat de LaFerrari Aperta zo'n 3,5 miljoen euro kosten.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.