Nissan stelt winstverwachting opnieuw naar beneden bij

Wederom Ghosn zijn schuld?

Nissan Leaf fabriek mensen EV Japan Engeland

Bij Nissan wordt er wederom aan de alarmbel getrokken, want de beoogde winst denkt het merk wederom niet te kunnen halen.

Nissan heeft zijn tweede winstwaarschuwing in enkele maanden afgegeven. De Japanse fabrikant haalde ongeveer een kwart van het verwachte resultaat af, vanwege de tegenvallende autoverkopen in het vierde kwartaal. Ook noemt Nissan "recente bedrijfsmatige ontwikkelingen'' die de verkopen negatief beïnvloedden. Nissan staat sinds november vorig jaar in de schijnwerpers na de arrestatie van topman Carlos Ghosn op verdenking van fraude.

De autobouwer denkt nu dat de winst voor zijn in maart geëindigde gebroken boekjaar uitkomt op 319 miljard yen. Dat is omgerekend ongeveer 2,5 miljard euro. Eerder ging Nissan nog uit van een winst van 410 miljard yen: omgerekend 3,3 miljard euro.

In februari daalde de verwachte nettowinst al van 500 miljard yen naar 410 miljard yen. Dat alarm kwam nadat de winst in de eerste negen maanden van het boekjaar met 45 procent bleek te zijn gezakt. Toen gaf Nissan nog hogere materiaalkosten en negatieve wisselkoerseffecten als reden.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.