Nissan Versa gefacelift

Verborgen V-vorm

Nissan Versa
Nissan VersaNissan VersaNissan VersaNissan VersaNissan VersaNissan Versa

In Noord-Amerika voert Nissan een compacte sedan met de naam Versa. Die auto krijgt nu een uitgebreide facelift.

De Versa staat in de VS steevast in de top-3 van de goedkoopste nieuwe auto’s. In de ogen van een Europeaan lijkt de Versa nog het meest op een Nissan Micra sedan, maar stiekem deelt hij geen plaatwerkdeel met die in Europa gebouwde hatchback. De gedachte is echter niet gek, want met name rond de zijruiten én in het interieur is de overeenkomst treffend.

Het verschil tussen Micra en Versa is zojuist wat groter geworden, want de in 2019 gelanceerde Versa krijgt een nieuwe neus. De koplampen mogen hun vorm behouden, maar de voorbumper gaat stevig op de schop. Bijna het gehele front van de facelift-Versa bestaat uit grille. De V-vorm van die grille, een typisch kenmerk van een modern Nissan-front, is op een wat abstractere manier uitgevoerd dan voorheen. Links en rechts van het zwarte midden vinden we verchroomde horizontale elementen die hem nog enigszins weergeven.

Behalve aan het uiterlijk morrelt Nissan ook wat aan de uitrusting van de Versa, die nu bijvoorbeeld standaard Android Auto en Apple CarPlay heeft. De veiligheidsuitrusting is ook wat verbeterd. Onder de kap bromt in alle gevallen een 122 pk sterke, 1,6-liter viercilinder van het type ‘never change an OK team’. Daar kun je heus prima mee uit de voeten als er op de volgende vakantie naar Amerika een huurauto wordt geselecteerd in de klasse ‘economy’.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.