Nissan rekent op elektrische Ariya in herstelplan

Daarbij veel activiteiten inkrimpen

Nissan Ariya concept

Nissan moet in het financiële jaar 2021 weer winstgevend zijn. Dat heeft CEO Makoto Uchida maandag gezegd tijdens de jaarvergadering. Het Japanse merk rekent daarbij onder meer op een nieuw volledig elektrisch model: de Ariya. Die wordt volgende maand gepresenteerd.

"Ik zal de groei van Nissan weer op de rails krijgen", zei Uchida tijdens een livestream vanuit de Japanse stad Yokohama. Het merk wil voor ongeveer 2,5 miljard euro in de kosten snijden. Dit betekent onder meer dat Nissan zijn activiteiten buiten China, Japan en de Verenigde Staten zal inkrimpen.

Het nieuwe, volledig elektrische productiemodel van de Ariya Concept  moet Nissan helpen om snel weer zwarte cijfers te schrijven. Volgende maand zal het daarom in Japan de elektrische cross-over onthullen.

Eind 2019 liet Nissan met de conceptuele versie van de Ariya al zien hoe dit model er in grote lijnen uit gaat zien. Of de naam behouden blijft, is niet bekend. Ook de specificaties en leverdatum van het model houdt Nissan nog even onder de pet.

Nissan levert sinds begin 2011 de elektrische Leaf in Nederland. Het was daarmee het eerste merk dat een serieuze elektrische auto in zijn aanbod had. In 2018 kwam de tweede generatie op de markt. De Nissan Leaf is na de Tesla Model 3 de bestverkochte elektrische auto ooit.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.