Nissan presenteert Brain-to-Vehicle-technologie

Nissan maakt autonoom rijden menselijker

Nissan B2V
Het klinkt misschien nog een beetje als een bericht uit de toekomst en ver van ons bed: een auto die echt weet hoe we ons voelen. Toch is dit sneller realiteit dan je zult denken dankzij Nissans nieuwste techniek.

Volgende week gaat in Las Vegas de Consumer Electronics Show van start. Nissan had al eerder aangekondigd om met iets innovatiefs naar deze techbeurs te komen. Nu weten we waarmee, namelijk met de intelligente Brain-to-Vehicle-technologie (B2V) van het merk. Deze techniek is de laatste ontwikkeling binnen het Nissan Intelligent Mobility-programma. Om ervoor te zorgen dat Nissans in de toekomst optimaal kunnen rondrijden, doen de Japanners nu groot onderzoek. Het nieuwe Brain-to-Vehicle richt zijn pijlen op het ontcijferen van het menselijk brein. Het klinkt wellicht als uit een tekenfilm, maar de auto's moeten de emoties van hun inzittenden voelen, zodat zij dit kunnen verwerken als de autonome stand aan staat.

Hoe en waarom? Het systeem heeft nu twee doelen: voorspellen en detecteren. Door signalen uit het brein van de bestuurder op te vangen wanneer deze op het punt staat een beweging te maken, zoals het stuurwiel draaien of het gaspedaal intrappen, kunnen hulpsystemen de actie voortaan nog sneller starten. Dit kan de reactietijden verbeteren en de handmatige besturing verbeteren. Anderzijds detecteert en evalueert B2V het ongemak van de bestuurder en kan kunstmatige intelligentie in de autonome modus de rijstijl veranderen, waardoor die verbetert. Door bestuurders een speciale helm op te zetten, komt Nissan achter de informatie die het wil weten. Op de Consumer Electronics Show staat een rijsimulator die verschillende elementen uit de nieuwe techniek zal demonsteren.

Video

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.