Nissan Pathfinder Armada

Nissan Pathfinder Armada
Nissan presenteerde in de Big Apple naast de 350Z Roadster ook nog zijn eerste full size sportute, de Pathfinder Armada en de tweede versie van de Titan truck.

Nissan presenteerde in 'the Big Apple' niet alleen de 350Z Roadster, maar kwam met misschien wel nog belangrijker nieuws in de vorm van zijn eerste full size sportute, de Pathfinder Armada.

De Armada is bedoeld om Nissan-kopers een alternatief te bieden voor de compacte Pathfinder, waarmee het Japanse merk 't op de Amerikaanse markt overigens uitstekend doet.
Nissan verwacht dat veertig procent van de huidige Pathfinder-eigenaren zullen overstappen op de grotere Armada. De nieuwe versie heeft drie zitrijen, waarop plaats geboden wordt aan acht passagiers. Onder de kap staat een 300 pk sterke 5,6 liter V8. De auto kan een gewicht van ruim 4100 kg trekken, in deze klasse is dat voor veel Amerikanen een belangrijk gegeven.
Nissan beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn te concurreren in deze klasse, die wordt gedomineerd door Amerikaanse merken. Daarom is de Pathfinder Armada uitgerust met zo'n sterke motor, heeft hij meer bagageruimte en bovendien meer cupholders, 14 in totaal.

Daarmee was de koek bij Nissan nog niet op. De derde auto die in New York op het podium verscheen was de tweede versie van de Titan, de grote pickup truck die in Detroit debuteerde. De Titan staat nog niet eens bij de dealers, maar Nissan heeft toch al versie II onthuld, de Titan Crew Cab. Ofwel: een truck met niet alleen een grote laadvloer, maar ook met een cabine waarin je vier of vijf personen kunt vervoeren. Men verwacht hiermee goed te kunnen scoren – de markt is dan ook een van de grootste in de V.S. – en Nissan verwacht dat ze minstens 100.000 Titans per jaar kunnen verkopen. De Titan wordt overigens gebouwd in de staat Mississippi.