Nissan Pathfinder op de goede weg

Nissan Pathfinder op de goede weg
Nissan toont op de autobeurs in Detroit de Pathfinder Concept. Dat is de voorbode voor een geheel nieuwe Pathfinder, die in de VS aan het einde van dit jaar in de verkoop gaat.

In Amerika maakt men met deze concept car al kennis met de nieuwe generatie Nissan Pathfinder. Aan het einde van het jaar gaat die in dat land in de verkoop. In Europa houden we voorlopig nog het huidige model, dat in Barcelona wordt gebouwd en op basis is van de Navara pickup.

De nieuwe Pathfinder is meer op de goede weg. Hij deelt zijn basis met de Murano, waardoor het een echte SUV is. De Murano is een vijfzitter, terwijl de Pathfinder met zijn zeven zitplaatsen de rol van fullsize-SUV in het Nissan-programma vervult.

In de concept car ligt een V6 motor die is gekoppeld aan een CVT-transmissie. Nissan belooft dat hij 25 procent zuiniger is dan zijn voorganger. Verder belooft Nissan dat bij een van de hoogste maximale trekgewichten heeft in zijn segment. In het interieur biedt de Pathfinder zeven volwaardige zitplaatsen voor volwassenen.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.