Nieuwe Nissan Pathfinder laat zich zien

Nieuwe Nissan Pathfinder laat zich zien
Nieuwe Nissan Pathfinder laat zich zienNieuwe Nissan Pathfinder laat zich zienNieuwe Nissan Pathfinder laat zich zienNieuwe Nissan Pathfinder laat zich zienNieuwe Nissan Pathfinder laat zich zienNieuwe Nissan Pathfinder laat zich zien
Nissan bereidt zich voor op de komst van een nieuwe Pathfinder. De huidige staat nog op een bestelauto-onderstel, maar dat gaat veranderen. Dit is het eerste levensteken van die nieuwe generatie.

Nissan toont op de Autoshow in Detroit een concept car die de voorbode is van een nieuwe Pathfinder. Die auto kennen we ook in Nederland, al behoort hij hier bepaald niet tot de verkooptoppers. De auto is directe familie van de Navara pickup.

Het ziet er naar uit dat de volgende wat verfijndere techniek aan boord krijgt. Als basis wordt dit keer het platform gebruikt dat de Nissan Murano of heeft. Die Murano is een heel echte SUV. Voor de Pathfinder wordt die wellicht wat langer gemaakt omdat deze auto een zevenzitter is – in tegenstelling tot de Murano waar maar vijf mensen in passen.

Vergeleken met de Murano krijgt de nieuwe Pathfinder een wat hoekiger en agressievere vormgeving. Verder zal de nieuwe Pathfinder nauw verwant zijn aan de Infiniti QX, die niet in Europa wordt gevoerd. In elk geval gaat de Pathfinder wat meer de 4x4-kant op dan de salon-SUV Murano.

Bij Nissan Nederland wordt gemeld dat de huidige Pathfinder nog wel een paar jaar mee moet. Maar als Nissan volgende maand al een concept car toont voor het nieuwe model en er al wordt getest met een prototype, zal het ons niet verbazen als we in de loop van 2013 het productiemodel zullen zien.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.