Nissan onthult mobiliteitssysteem in Japan

Samenwerking met DeNA werpt zijn vruchten af

Nissan Easy Ride
De samenwerking tussen Nissan en DeNA heeft tot een nieuw merk geleid: Easy Ride. Het autonome mobiliteitssysteem wordt binnen enkele maanden al in de praktijk getest, mét publiek.

Afgelopen januari gingen de twee bedrijven de samenwerking aan met als doel om een mobiliteitssysteem te lanceren waarbij autonome auto's de hoofdrol spelen. DeNA, uitgesproken als DNA, staat in Japan bekend als producent van mobiele en online diensten waaronder games, entertainment en auto's. Deze kennis bundelden zij samen met die van Nissan op het gebied van de ontwikkeling van auto's.

Klanten van Easy Ride kunnen door middel van een app een auto 'bestellen', waarna een Nissan Leaf hen autonoom naar de bestemming brengt. Klanten kunnen ook aanbevolen lokale bestemmingen en toeristische routes selecteren, afhankelijk van hun doel. De openbare test vindt plaats van 5 tot 18 maart 2018 in het district Minatomirai in het Japanse Yokohama. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven om deel te nemen aan deze test.

Video

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.