Nissan Kicks niet naar Nederland

Juke krijgt eigen opvolger

Nissan Kicks niet naar Nederland
De Nissan Kicks komt niet naar Nederland. Dat kan Nissan Nederland bevestigen aan AutoWeek.

Tijdens de Los Angeles Auto Show voegde Nissan de Kicks toe aan zijn Noord-Amerikaanse line-up. De compacte cross-over werd medio vorig jaar al in onder andere Brazilië gepresenteerd, een moment waarop Nissan aankondigde dat de Kicks uiteindelijk in meer dan tachtig landen op de markt zal verschijnen. Nissan Nederland laat weten dat de Nederlandse markt niet tussen die 'meer dan tachtig' afzetmarkten zit.

Daarmee lijkt het Nissan-gamma voorlopig overzichtelijk te blijven. Het is namelijk nog niet duidelijk of Nissan de Kicks in de Verenigde Staten inzet als opvolger van de iets op leeftijd rakende Juke, of dat de auto naast die eigenzinnige en succesvolle cross-over wordt gepositioneerd. Geen Kicks dus voor ons, maar dat betekent niet dat Nissan geen nieuwe compacte cross-over heeft klaarstaan voor onze markt. In 2015 bevestigde het merk immers al dat een tweede generatie Juke gewoon weer in het Britse Sunderland geproduceerd zou worden.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.