Nissan IDS Concept: autonome toekomst

Vooruitblik op zelfstandige EV

Nissan IDS Concept: autonome toekomst
Nissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomstNissan IDS Concept: autonome toekomst
Na een schimmige teaser heeft Nissan op de beursvloer van de Tokyo Motor Show de IDS Concept geparkeerd.

Nog geen week geleden warmde Nissan ons met een teaser op voor een studiemodel dat de toekomst van elektrificatie zou laten zien. Zojuist is in het thuisland van Nissan het volledige studiemodel getoond: de IDS Concept.

Volgens Nissan belichaamt de IDS Concept de toekomst van autonoom én elektrisch rijden. Op moment van schrijven is Nissan nog niet erg vrijgevig met informatie. We krijgen te horen dat de IDS is volgestopt met geavanceerde technieken op het gebied van veiligheid en dat ook de kunstmatige intelligentie (AI) van een hoog niveau is. Dat laatste moet ook wel, we hebben het tenslotte over een auto die geheel zelfstandig door het verkeer zou moeten kunnen gaan.

We zien een studiemodel dat met z'n V-Motion-grille prima bij de rest van de Nissan-familie aan lijkt te sluiten. Voor een uiteindelijk studiemodel - mogelijkerwijs de nieuwe generatie Leaf - moeten uiteraard de glimmers weggedacht worden. Geen concept-car zonder spannend binnenste. Het dashboard bestaat uit een kolossaal scherm en ook het stuurwiel heeft plaats moeten maken voor een digitaal paneel. De voorstoelen lijken draaibaar om zo lui achterover leunend door het verkeer te kunnen gaan.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.