Nieuwe Volkswagen Jetta naar Detroit

Eindelijk naar MQB

Volkswagen Jetta teaser
Volkswagen laat middels een teaserafbeelding weten dat het in in januari het doek trekt van de zevende generatie Jetta.

In Nederland kennen we de huidige generatie Jetta vooral van de Hybrid, een hybrideversie die wegens bijtellingsgunstige omstandigheden tijdelijk gretig aftrek vond. Tussen 2011 en 2014 stond de sedan, overigens ook met een reeks TSI- en TDI-motoren leverbaar, in onze prijslijsten. In grote delen van de wereld is de oorspronkelijk in 2010 gelanceerde Jetta nog altijd te krijgen. Tijd voor een opvolger.

De nieuwe Jetta maakt bij zijn generatiewissel de overstap naar het alom bekende MQB-platform. Die basis zorgt natuurlijk voor een langere wielbasis en een daarmee gepaard gaande grotere interieurruimte. De teaserafbeelding maakt alvast duidelijk dat de Jetta designtechnisch prima bij de rest van het Volkswagen-gamma gaat passen. De voorzijde lijkt enige Arteon-kenmerken te krijgen. Wereldschokkend zal het lijnenspel van het koetswerk in ieder geval niet zijn.

Voorlopig zullen we het met deze ene plaat moeten doen, maar Volkswagen kennende zal er nog een hele reeks plaagplaten en -video's worden vrijgegeven alvorens de auto op 13 januari wordt gepresenteerd tijdens de North American International Auto Show in Detroit.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.