Nieuwe Volkswagen Jetta helemaal anders

Volkswagen sedan voor Amerikaanse markten
Volkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen Jetta dashboardVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse marktenVolkswagen sedan voor Amerikaanse markten
De Volkswagen Jetta gaat in de toekomst zijn eigen weg. Dit is de nieuwe sedan, die in de tweede helft van 2010 op de markt komt en die heeft van buiten en van binnen nog maar weinig met de VW Golf VI te maken. Onderhuids deelt de auto uiteraard wel veel techniek met de hatchback.
Volkswagen ontwikkelt twee nieuwe sedans, die nog bekend staan als de New Compact Sedan en de New Midsize sedan. De eerste wordt de Jetta-opvolger, en die zal ook bij ons leverbaar worden. Het grotere model is alleen voor de Amerikaanse markten bedoeld, en daar moet de sedan de Passat doen vergeten. Tot nu toe hebben we alleen een schets van dat model gezien. DSG
Onze spionagefotografen zijn de nieuwe Jetta al een paar dagen op het spoor en zijn er nu ook in geslaagd een foto van het interieur te schieten. We zien een keuzehendel van een DSG-automaat en de toerenteller is duidelijk  van een auto met dieselmotor. Ook is goed te zien dat het dashboard niet op dat van de Golf VI lijkt. Onder de kap van de Jetta zal voor de Amerikaanse markt de 2.5 vijfcilinder zitten, die nu ook in de Amerikaanse uitvoeringen wordt geleverd.
Met deze sedan wil Volkswagen in de VS auto's als de Toyota Corolla beconcurreren. De New Midsize Sedan, waarvan de productie in 2011 in Tennessee start, moet auto's als de Toyota Camry te lijf gaan. De nieuwe Jetta blijft uit Mexico komen.

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.