Nieuwe motoren voor Ford S-Max en Galaxy

Ford S-Max
Ford heeft nieuwe motoren in z'n gamma opgenomen, en gestaag spreiden deze zich uit over het modellenpalet. Ook de Galaxy en S-Max profiteren van weer een set nieuwe motoriseringen.
Vanaf productiemaand november zijn de S-Max en de Galaxy leverbaar met de nieuwe 1.6 SCTi turbomotor, goed voor 160 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Vanaf de oktoberproductie is er voor de S-Max al een nieuwe topmotor leverbaar, de 2.0 SCTi met 240 pk. Deze heeft standaard een Powershift-transmissie met dubbele koppeling tot z'n beschikking.
Ook zijn er nieuwe diesels in het gamma opgenomen. Onderin het gamma is er nu de 115 pk sterke 2.0 TDCi, die standaard gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. De nieuwe topdiesel is de 200 pk sterke 2.2 TDCi. Ook die heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak.
De Ford S-MAX en Galaxy zijn nu leverbaar met een aantal nieuwe voorzieningen. Deze technologieën zijn eerder voorgesteld voor de vernieuwde Ford Mondeo. Het betreft items zoals Lane Departure Warning, een automatische grootlichtassistent en Driver Alert en een nieuw navigatiesysteem met 7-inch touchscreen.
Wat betreft de vanafprijzen houdt Ford nog een slag om de arm, omdat de definitieve homologatie nog moet plaatsvinden. Wel hebben we richtprijzen: de Galaxy 1.6 SCTi Trend is er -zoals het er nu naar uitziet- voor 38.044 euro. De 2.0 TDCi 115 pk Trend rolt voor 40.566 euro de Ford-dealer uit. De 2.2 TDCi krijgt u mee voor 51.332 euro.
Ook de prijzen van de S-Max zijn bekend. De 1.6 SCTi Titanium kost hier 35.956 euro, de 2.0 SCTi 240 pk Titanium Powershift is de uwe voor 46.364 euro. De 2.0 TDCi 115 pk staat op de prijslijst voor 39.060 euro. De topdiesel, de 2.2 TDCi 200 pk, mag voor 46.946 euro met u mee. De definitieve prijzen vindt u binnenkort op onze site.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum