Nieuwe Mercedes E-klasse voor het eerst gespot

Mercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshots
Mercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshotsMercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshotsMercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshotsMercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshotsMercedes-Benz E-Klasse 2016 spyshots
De nieuwe Mercedes E-klasse dook tot nu toe alleen op als mule, maar nu hebben we dan de eerste foto's van een prototype met de definitieve carrosserie te pakken.

De volgende generatie E-klasse deelt z'n achterwielaangedreven platform met de huidige C-klasse. Vandaar ook dat Mercedes-Benz de mules van de E-klasse in eerste instantie als verbouwde C-klasses op pad stuurde.

Het motorenpalet zal voor een belangrijk deel overeenkomen met dat van diezelfde C-klasse. Dat betekent dat er vier- en zescilinders onder de kap komen. De topversies - waaronder de smakelijke E 63 AMG - krijgen weer een V8.

Mercedes heeft aangekondigd dat het de komende tijd flink wat hybrides op de markt gaat brengen. Daar zullen ongetwijfeld ook een hybride en een plug-inhybride E-klasse onder zitten.

Uiteraard gaat de E-klasse profiteren van de comfort- en veiligheidsvoorzieningen die onlangs op de S-klasse debuteerden. De C-klasse heeft immers ook al een flink deel van die voorzieningen tot z'n beschikking.

Het testwerk met de E-klasse is nog in een vroeg stadium. Een debuut in 2015 zit er daarom zeer waarschijnlijk niet in. Wij mikken op een onthulling in 2016. De Estate is er mogelijk pas in 2017.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.