Nieuwe Kia Rio in New York

Nieuwe Kia Rio in New York
De vijfdeursversie van de nieuwe Kia Rio debuteert vandaag op de auto show in New York. De Amerikaanse uitvoering kan weliswaar op kleine punten verschillen van het model dat bij ons geleverd gaat worden.
De vijfdeursversie van de nieuwe Kia Rio debuteert vandaag op de auto show in New York. De Amerikaanse uitvoering kan weliswaar op kleine punten verschillen van het model dat bij ons geleverd gaat worden.

De Rio5 is de naam van de nieuwe vijfdeursversie van de Rio zoals ie in Noord-Amerika gevoerd zal worden. Daar voert Kia overigens al een model met de naam Spectra5. Het getal geeft daarbij aan dat 't om een vijfdeurs gaat.
De Rio5 heeft een langere wielbasis (2,50 m) en  een grotere spoorbreedte en is net als de vierdeursversie langer, breder (1,69 m) en hoger (1,47 m) dan zijn voorganger. De inhoud van de bagageruimte meet 447 liter en dat is meer dan menige concurrent in zijn klasse.
Op de Amerikaanse markt zal hij alleen maar leverbaar zijn met de nieuwe 110 pk sterke 1,6-liter viercilinder met CVVT.met een maximum koppel van 145 Nm met ofwel een handgeschakelde versnellingsbak of met een elektronisch geregelde vijftraps automatische transmissie.
De Kia Rio5 is uitgerust met onafhankelijke wielophanging vóór en semi-onafhankelijke wielophanging achter en met stabilisatorstangen vóór en achter.
Verder komt hij in twee uitvoeringen beschikbaar en zal er een uitgebreid  optiepakket zijn. De nieuwe Zuid-Koreaan wordt standaard uitgerust met zes airbags, inclusief gordijnairbags over de volle interieurlengte. Om te zorgen dat de airbags voorin daadwerkelijk in werking worden gesteld bij een botsing, wordt er door de centrale regelunit aan de hand van de gegevens van de sensoren bepaald wat de positie is van de voorstoelen, of de veiligheidsgordels zijn vastgegespt, of de passagiersstoel bezet is en wat de hevigheid van de klap zal zijn voordat de airbags ontploffen.
Standaard zijn bovendien airco, AM/FM/CD audiosysteem met vier speakers, een asymmetrisch neerklapbare (60:40) achterbank en drie driepuntsgordels achterin en de bestuurdersstoel is op acht manieren elektrisch te verstellen, De compacte Kia staat op 15-inch aluminium wielen met banden in de maat 195/55. De auto komt van de zomer op de Amerikaanse markt. Wanneer hij precies bij ons zal arriveren, weten we eveneens binnen niet te lange tijd.

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399